Malvina• Home

Pungi si sacose oxo-biodegradabile


Societatea noastra se confrunta din ce in ce mai mult cu problema poluarii. Un factor care participa foarte mult la intensificarea acestei probleme il constituie aruncarea neglijenta a pungilor de plastic.

 

O problema actuala a societatii este impactul negativ asupra mediului inconjurator creat de cresterea progresiva a cantitatii de deseuri, incluzand diverse ambalaje, printre care si sacosele din plastic aruncate la intamplare la scurt timp dupa folosire.

Echipa MALVINA este constienta de importanta protejarii mediului inconjurator, motiv pentru care va pune la dispozitie noile pungi si sacose biodegradabile, obtinute prin folosirea unor aditivi oxo-biodegradabili. Tehnologia obtinerii produselor biodegradabile presupune adaugarea aditivului in materia prima, el neafectand calitatile materialului.

Sub influenta factorilor de mediu, la nivelul plasticului aditivat apar reactii chimice ce permit descompunerea acestuia intr-o perioada scurta de timp.
In conditii normale de mediu, plasticul din polietilena standard se descompune in relativ 400 de ani, in timp ce plasticul aditivat urmeaza o descompunere completa in decursul a 180 de zile.

Pungile si sacosele oxo-biodegradabile sunt comparabile celor fabricate din polietilena standard:

1. Au rezistenta si flexibiliate
2. Permit o imprimare de o calitate deosebita
3.Pot fi refolosite si reciclate
4.Se descompun indiferent de destinatie
5.Nu au efecte negative si toxice

MALVINA va propune sa va implicati activ in lupta impotriva poluarii mediului inconjurator, folosind noile pungi si sacose oxo-biodegradabile.


Inapoi